A tréning

Kipróbálom

PelviPower™ tréning

Az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek nekünk az első alkalom előtt, hogy milyen ruhában, jöjjek, mit hozzak, mire van szükség? Nagyon egyszerű a válaszunk, kényelmes utcai ruhában jöjjön, semmi egyébre nincs szükség. A mágneses tér, a stimulálás közvetítő anyag nélkül éri el az izomzatot, azaz felöltözve, átöltözés nélkül végezhető az edzés. A magnetoterápiás kezelés ideje alatt a páciens akár olvashat, vagy relaxálhat is.
Javasolt az edzések előtt kimenni a mosdóba, hogy üres hólyaggal történjen a tréning. Az esetleges betétek nem befolyásolják az edzés sikerességét.
Nagyon fontos tisztázni, hogy nincs életkori korlátozás sem, a PelviPower™ megtalálható a fitnesztermekben és idősotthonokban is, ahol azt akár a 80-90 éves lakók is használják.

A PelviPower™ tréning az edzés sorszámától függően egy vagy két részből állhat.A kétrészes edzés első része mindig az aktív torna, a biofeedback tréning (BFT). Miután kényelmesen hátradőlve elhelyezkedfik a széken, beállítjuk a széket a páciens súlyának megfelelő értékre. Ezután a tréner irányításával, segítségével elindítjuk a különböző gyakorlatokat, amellyel egyrészt ellenőrizhetjük a páciens gátizomzatának edzettségi állapotát, másrészt ő maga is megismeri érzékeli saját izomzatát, illetve azt, hogy mennyire képes ezeket az izmokat megfeszíteni, azt megfeszítve tartani, illetve lazítani. Ezeket a feszítéseket, lazításokat megtanulja kontrollálni. Az első alkalommal végzett gyakorlatok értékelése kb. 10-30% között mozog, a cél, hogy eljussunk a legalább a 70 százalékig.
Az edzés időtartama függően a páciens teherbírásától 5-15 perc.

A második rész a magnetoterápiás edzés. Az edzés megkezdése előtt gondoskodunk arról, hogy véletlenül se maradjon a páciens zsebében pl. telefon, autókulcs, aprópénz, vagy egyéb fémtárgy, praktikus, ha az óráját is leveszi. Az övek, fém gombok nem okoznak problémát, az intim helyen levő piercingek azonban igen, ezeket a magnetoterápiás tréning idejére praktikus eltávolítani.Az edzés során a páciensnek semmi dolga, kényelmesen ül a fotelben, a mágneses tér "elvégzi feladatát", stimulálja, feszíti, lazítja az izmokat. A tréning során a terapeuta folyamatosan optimalizálja az edzés intenzitását, a páciens alkatának megfelelő poziciót.
Az edzés időtartama kb. 15 perc. Első alkalommal ez az időtartam kb. 5-10 perc

A másik leggyakrabban feltett kérdés, hogy mennyi idő után várható eredmény? Nyilván nem lehet erre egzakt választ adni, ez mindenkinél más és más, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az ötödik alkalom környékén éreznek a legtöbben számottevő javulást. A visszajelzések alapján az is általánosítható, hogy az első edzések után gyors javulás áll be, míg az azt követő tréningek inkább az izomzat további erősítéséért felelnek.
Kipróbálom a PelviPower™ tréninget
Bejelentkezés telefonon: (+36) 20 290 1229
PelviPower™ magnetoterápiás kezelés