FITNESZ, SPORT

Kipróbálom

Fitnesz & Sport

PelviPower™

Medencefenék edzése a teljesítmény fokozására

  • A (hát)izmok erősítése
  • A sérülések kockázatának csökkentése
  • A stabilitás és a motorikus egyensúly növelése
  • Az inkontinencia megelőzése
Jelentkezés próbatréningre

Teljesítménynövelés - egy lépéssel mindig a versenytársak előtt.

PelviPower™ magnetoterápiás tréning sportolóknakNemcsak a versenysportban, de ott igazán érvényes: minden százalék számít.
A sérülésmentesség sem csak a versenysportban fontos, de ott különösen, hogy ne szakadjanak meg az egymásra épülő, a formaidőzítésre kidolgozott edzésprogramok.Ebben alapvető szerepe van az erős medencefenéknek. Ez nagyobb hát- és törzsstabilitáshoz, egyensúlyhoz és erőhöz vezet. Könnyen túlterheléshez, sérüléshez vezethet ezeknek az izmoknak a meggyengülése, megnyúlása, amikoris a stabilizálás a környező izmokra hárul. Cél tehát ezeknek a stabilizáló izmoknak az erősítése.
Ezzel csökken a sérülések kockázata, és így tartósabban és gyakrabban érhetők el a teljesítmény határai.

Inkontinencia a sportban
Tanulmányok sora említi, hogy a úgy az amatőr, mint a versenysportolók (különösen a nők) harmada, vagy inkább közel negyven százaléka tapasztal sport közben akaratlan vizeletvesztést. Ismert, hogy a vizeletszivárgás gyakoribb az edzések vége felé, ami arra utal, hogy a tartós fizikai megerőltetés a medencefenék izmainak kimerültségéhez vezethet.
Vannak sportágak, ilyen pl. a futás, vagy ahol gyakoriak az ugrások, vagy nagyobb súlyokat kell mozgatni, amelyek előbb, vagy utóbb inkontinenciát is kiválthatnak, pláne, ha az hólyaggyengeséggel is társul. Ugyanakkor maga a sport azon kívül, hogy a medencefeneket erősíti a hólyaggyengeségre is pozitív hatással van. Arról nem is beszélve, hogy a sport csökkenti az elhízás veszélyét, ami szintén jótékonyan hat a hólyagra.
Hólyaggyengeség esetén olyan sportág ajánlott, ahol a mozgások, folyamatosan egymásra épülnek, vagyis nincsenek hirtelen, gyors irányváltások, mint pl. a kevésbé javasolt tornában, labdarúgásban, teniszben, kézilabdában, röplapdában, amelyek főként a stresszinkontinenciával hozható összefüggésbe.
Érdemes tehát olyan sportágat is választani (jóga, gimnasztika), ami a medencefenék izmait is erősíti. Vannak sportágak, amelyek kifejezetten erősítik a medencefeneket, ilyenek pl. az úszás és a kerékpározás.
Nemcsak a sportág, hanem a felület is nagyon fontos szerepet játszhat az inkontinencia kialakulásában, a puha, vagy ruganyos padlózat, az agyagpályák, vagy a pázsit az ajánlottak hólyaggyengeség esetén. Ugyancsak fontos szerepe lehet a jól megválasztott sportcipőknek, amelyek tompítják az elkerülhetetlen ütéseket.

A jól edzett medencefenék csökkenti a vizeletinkontinencia kialakulásának kockázatát.Pontosan itt jön képbe az innovatív PelviPower™ edzés. Egy rövid edzés alatt a a mágneses mezők hatására medencefenék izmai akár 25 000-szer is összehúzódnak, így ezáltal megerősödik.

Ideális kiegészítője az edzéseknek, még a regenerációs fázisokban is lehet tenni a jobb teljesítményéért.

Mindig az élen!

A sérülés kockázatának csökkentése

Az erősebb medencefenék nagyobb stabilitást biztosít a törzsben, a csípőben és a hátban, növeli az egyensúlyt, és csökkenti a környező testrészek sérülésveszélyét.

A teljesítmény növelése

Több stabilitás és kisebb sérülésveszély. A medencefenék izmainak erősítése kitolja a határokat, előny a versenytársakkal szemben.

Versenyelőny

Minimális sérülésveszély és nagyobb teljesítmény. Ez számít a versenysportban. A PelviPower™ csak a medencefeneket edzi, a többi izom regenerációját nem befolyásolja.

Kipróbálom a PelviPower™ tréninget
(+36) 20 290 1229