PELVIPOWER SZÜLÉS UTÁN

Szülés előtt & szülés után

Melyek a PelviPower™ medencefenék edzés előnyei a klasszikus medencefenék edzéshez képest?
A legfontosabb, hogy egyrészt a PelviPower™ edzés nem igényel semmilyen erőfeszítést. Másrészt a hatás erősebb és tartósabb, a saját magunk által végzett klasszikus medencefenék tréningnél.

Szinte minden harmadik nő tapasztalja, hogy a terhesség során, illetve a szülést követően például köhögéskor, tüsszentéskor, vagy valamilyen fizikai aktivitásnál (emelés futás, lépcsőzés) el-elcseppen vizelete.
Szülés után leggyakrabban stresszinkontinencia alakul ki, aminek magán a terhességen és a szülésen kívül oka lehet az anyuka életkora, hajlama, alkata.

PelviPower™ biofeedback tréning

A szülés és a terhesség igen nagy terhelést jelent a medencefenék izmainak, nem beszélve arról, hogy a terhesség során termelt hormonok miatt ezek az izmok puhábbak, lazábbak lesznek, megnyúlnak és a szülést követően is még egy ideig ebben az állapotban maradnak.

Legjobb tehát a medencefenék izmainak már a terhesség előtti erősítése, a megfelelő gátizomtorna, de a szülés utáni inkontinencia is kezelhető, annak mértéke csökkenthető, a terhesség alatti gátizomtorna pedig megkönnyítheti a vajúdást és a szülést is.

Ha a gyermek megszületése után néhány héttel, legalább negyedéven keresztül megfelelő intimtornát végez, akkor a vizeletvesztési probléma a legtöbb esetben gyorsan javul. Ezek a gyakorlatok bárhol végezhetők, de nagyon fontos, hogy a megfelelő izomcsoportot helyesen megtanult technikával tornáztassa. A megismerésben a PelviPower™ biofeedback egyszerű utcai ruhában, beavatkozás nélkül végezhető tréningje a terhesség előtt és akár a terhesség alatt is kiváló szolgálatot nyújt, az eredmény monitoron látható.

PelviPower™ magnetoterápia szülés után

Hat-nyolc héttel a szülést követően a biofeedback tréninget kiegészítheti, sőt a gyorsabb gyógyulást elősegítheti a PelviPower™ magnetoterápiás tréning, amely a passzív, renyhe izmokat is képes kellő mélységben és erővel úgy stimulálni, hogy mihamarabb megvalósuljon azok rehabilitációja.
Ez a passzív tréning sem invazív, ugyanúgy utcai ruhában, kényelmesen, ülve történik, alkalmanként kb. negyed óráig tart. A szükséges tréningek száma egyénektől és az állapottól függő, a kívánt cél tapasztalatunk szerint 10-15 alkalom után elérhető.
A PelviPower™ magnetoterápiás tréning különösen (például szülés közbeni) idegsérülés esetén lehet hasznos.

A PelviPower™ gátizomtorna utcai ruhában, kényelmesen végezhető, nem igényel semmilyen invazív beavatkozást, se műtétet, se lézeres kezelést.

A megfelelő gátizomtornát a kívánt hatás elérése miatt rendszeresen kell végezni, hogy megerősödjenek a medencefenék izmai, illetve hogy tartós maradjon a vizelettartás.

A helyesen megtanult gátizomtorna nemcsak közvetlenül a szülést követően segíthet, hanem megelőzheti az idősebb korban a menopauza okozta problémákat is, hiszen ezek az izmok az évek során tovább gyengülhetnek, megnyúlhatnak. Éppen ezért nem lehet elégszer a rendszeres edzés fontosságát hangsúlyozni, hiszen gyakran ez az igazi megoldás arra, hogy a nő önmaga tudja inkontinens problémáit kezelni.

Tudta, hogy a gyenge medencefenék a menstruáció alatti fájdalomban is tükröződhet? A PelviPower™ segítségével erősíti középpont izomzatát, ami többek között enyhítheti a menstruációs fájdalmakat is.
PelviPower™ magnetoterápia szülés után

Szülést követően a medencefenéknek körülbelül egy évre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a normál feszességét és elegendő szilárdságát ahhoz, hogy rugalmasan elnyelje a nyomásváltozásokat, például ugrás által.
A regresszió időszakában sok fiatal anyuka szenved húgyhólyaggyengeségtől vagy inkontinenciától. A PelviPower™ edzés segít a medencefenék fenntartható megerősítésében, hatékonyan, egyszerűen és eredményesen támogatja a regressziót.

A PelviPower™ magnetoterápiás edzés célzott programja biztonságos és gyors eredményeket kínál a szülés utáni inkontinencia kezelésére és segíti a medencefenék regenerálódását.
 • Az edzés csak a sebek teljes gyógyulása után javasolt. A mélyen fekvő szöveti sérülések az erős összehúzódások miatt esetleges vérzést okozhatnak.
 • A szülés során bekövetkezett sérülés mértékétől függően, a szülés utáni 6-10. héttől hetente kétszer
 • A magas frekvenciák, a hiperémiás, az 50 Hz-es mikromasszázs hatás segíti a gyógyulást és elősegíti a fasciális rétegek feloldását. A hatás igen pozitív hatással van a hegképződésre is.
 • Az edzést a biofeedback tréninggel kombinálva kell megtervezni.
 • Az első alkalommal egy biofeedback edzéssel mérjük fel a kiindulási állapotot. A terapeuta és a páciens a medencefenék erejének, koordinációjának és állóképességének kezdeti

Egyszerű és hatékony

A baba születése után nem jut elég idő a megfelelő testmozgásra. A PelviPower™ rövid és hatékony edzéseken alapul, így tökéletesen illeszkedik a legstresszesebb hétköznapokba.

Méhsüllyedés - torna

A szülés alatti erős megerőltetés a méh- és a medencefenék általános süllyedéséhez vezethet. A PelviPower™ tréning hatékony kiegészítője a klasszikus medencefenék gyakorlatoknak.

Javuló életminőség

A hólyaggyengeség egy nyomasztó "mellékhatása", ami arra kényszeríti az érintetteket, hogy a WC közelében maradjanak. A medencefenék terápia segít visszanyerni korábbi életminőségét.

Kipróbálom a PelviPower™ tréninget
Bejelentkezés telefonon: (+36) 20 290 1229

PelviPower™

edzés szülés után

 • Kényelmesen ülve, utcai ruhában
 • A mágneses mező impulzusai akár 25 000 összehúzódást generálnal
 • A medencefenék izmainak gyors helyreállítása/erősítése
 • A méh gyógyulása és az eredeti állapot visszaállítása
 • A hólyaggyengeség javítása
 • A székletinkontinencia megelőzése
Jelentkezés próbatréningre