Hogyan lettem inkontinensből kontinens?

Kipróbálom

Hogyan lettem inkontinensből kontinens?

 Hogyan lettem inkontinensből kontinens?
Prosztataműtét utáni kálváriám

Közel egy éve műtöttek prosztatarákkal, el kellet távolítani. Ugyan a műtét eredményes volt, a PSA-m közel nullára lecsökkent, de a műtét szövődményeként sajnos inkontinencia alakult ki.
Orvosom azzal bíztatott, hogy ez akár magától is javulhat, pláne, ha tornáztatom a megfelelő izmokat. Megéltem több, mint hatvan évet, de őszintén szólva sosem hallottam arról, hogy nekem (nekünk férfiaknak) ilyen izmaink is vannak, pláne nem arról, hogy ezt még tornáztatni is lehet. Ha meg lehet, akkor meg hogyan?
Nem estem kétségbe, pláne, hogy a Google a barátunk, szerintem minden fellelhető információt átnéztem, és annak alapján elkezdtem a gátizmokat edzeni. Azt nem állítom, hogy nem javult, de igazából nem olyan mértékben és nem olyan ütemben, mint ahogy én azt szerettem volna. Amikor elkezdtem, akkor naponta két betétet használtam, kb. egy hónap után voltak napok, amikor már elég volt csak egy is.
Közben felkerestem egy intim tornát oktató trénert, ő is megerősített abban, hogy ezek az intimtorna  gyakorlatok, amiket eddig végeztem azok megfelelőek és eredményesek lehetnek. 
Eltelt megint pár hét, szorgalmasan edzettem, de mivel csak nem akart igazán javulni, így a motivációm is jobban egyre csökkent. 
Teljesen véletlenül találkoztam a Pelvi Power hirdetésével, hogy most akciósan, ingyenesen ki lehet próbálni egy mágneses edzéssel és megmérhető, hogy milyen állapotban vannak az izmok.
Felhívtam őket, másnapra kaptam egy időpontot, hogy próbáljam ki. Már telefonon részletes felvilágosítást kaptam arról, hogy igen, ez a módszer prosztataműtét után az esetek túlnyomó részében segíthet, tisztáztuk, hogy nálam semmilyen kizáró ok nincs, nincs pacemakerem, nincs semmi fém nyak és térd között (így hangzott a kérdés :), tehát kipróbálhatom.
Először egy olyan székre kellett ülni, ahol egy monitoron követni lehet az izmok mozgását. Hát mit is mondjak, mindazt, amiről büszkén hittem, hogy remekül elsajátítottam a gyakorlatokat, na az kb. 10 százalékos eredményt mutatott.
Utána átültem a másik székbe, ott nem kellett semmit csinálni, de amit éreztem az meggyőzött arról, hogy van még hova fejlődni.
Húsz alkalommal mentem még, ahogy megtudtam ez a húsz alkalmas tréning kifejezetten prosztata eltávolítás utánra lett kifejlesztve, ahogy elhangzott, az egyes programok urológusok, gyógytornászok, fizikusok közös fejlesztése, a különböző problémákra különböző tréninsorozatok jelentik a megoldást.
A folyamatos tréningnek köszönhetően megtanították, a monitoron ellenőrizve megtanultam hogyan kell edzeni az izmokat, a végére már folyamatosan 80-90 százalékot értem el. A mágnessel meg sikerült megerősíteni az izmokat.
Na és az eredmény? Tulajdonképpen nem is kéne betét (biztonságképp azért van), kijelenthető, hogy kontinens vagyok.
Az, hogy ez mit jelent a mindennapi életben, csak az tudja, aki megélte az ellenkezőjét. Köszönöm Pelvi power.