Blog

Kipróbálom

Inkontinencia - PelviPower

Inkontinencia - PelviPower
Ha a kialakult inkontinencia oka a gyenge medencefenék izomzat, akkor azt első körben érdemes megfelelő gátizomtornával megerősíteni.

Ezzel az esetek jelentős részében kellő eredményt lehet elérni.
A leggyakoribb probléma a helyes gátizomtorna elsajátítása. Hoszzú évek tapasztalata alapján mondhatjuk, hogy a különböző tanfolyamokon, könyvekből vagy videók alapján megtanult gátizomtorna az esetek több, mint felében hibásan került begyakorlásra. Nem csoda, sőt érthető, hogy mivel ez nem adja a kívánt hatást, előbb-utóbb alábbhagy a lelkesedés, elmarad a napi edzés, így sajnos az inkontinencia nem változik, sőt akár súlyosbodik is.

A PelviPower edzés Biofeedback-tréninggel kezdődik, ahol részben felmérjük a medencefenék állapotát, illetve megmutatjuk, hogy milyen edzéssel lehet az izomzatot megerősíteni. Biefeedback kezelésünk nem igényel semmiféle beavatkozást, semmiféle szonda behelyezését, egyszerűen utcai ruhában rá lehet ülni a Biofeedback székre, az annak ülésében elhelyezett érzékelő egy monitorra vetíti a tréning folyamatát, amivel azonnali visszacsatolást biztosít az edzésről.
A helyes tréning így könnyen megtanulható, a gátizomzat napi edzése nem okoz a későbbiekben problémát.
De nem csak ezt tudja a PelviPower tréning!
A Biofeedback tréningen túl magnetoterápiás kezelést is biztosít, ami nemcsak a külső izomzatot, hanem a teljes medencefenék izomzatot edzi. A mágnesterápia során a székben található rendszer ismétlődő impulzusokat bocsát ki a medencefenék izmainak stimulálására és erősítésére.

A PelviPower tréning különféle problémákra alkalmas, többek között:

Inkontinencia (vizelet- vagy széklet)
Akut, vagy krónikus hátfájás
Szülés utáni regeneráció
Prosztata műtét utáni rehabilitáció

A PelviPower kezelés előnye, hogy nem invazív és műtét nélküli.


A PelviPower tréning egyre népszerűbb az egészségügyi és fitnesz területen, mivel egyre többen felismerik a medencefenék izmok jelentőségét az általános jóllét és az egészség szempontjából.
A PelviPower kezelések mindig szakember felügyelete mellett történnek.


A kezelések száma és típusa egyéni igényektől függ.